torsdag 27. juni 2013

Hvor mange sjanser skal villvinen få før den rykkes opp?

I fjor vår bygget vi jo terrasse, og da plantet jeg flere klatreplanter langs leveggen for å få den litt mer spennende. Tre klematis og to villvin plantet jeg, og tenkte at nå hadde jeg antageligvis tatt i litt for mye og at det kom til å bli kaos. Men - nei da! Den ene villvinen har kommet kjempefint, mens alpeklematisen kun har spirer på ei grein, og to av klematisene var fullstendig døde. Skulle rive opp den siste villvinen nå, men ser så at det er en minispire på villvinen også. Hva tror dere - blir dette til noe, eller er det like greit å bare fjerne den?

Villvinspiren 27.juni
Slik ser det altså nå ut bak terrassen, ikke akkurat så grønt som jeg hadde sett for meg:

søndag 23. juni 2013

Ferdig skiferplatt - endelig :)

Da kan vi si oss ferdige med nydelen av platten. Subbusen er kostet av, det nye blomsterbedet langs veggen er fylt opp med jord og plena som skulle repareres er nysådd. Om bare det slutter å regne nå så kan vi dra fram møblene og nyte kveldssola!
 

Mer om legginga av platten kan dere lese her.

lørdag 22. juni 2013

The return of the rhododendron

Som nevnt i et tidligere innlegg gikk det svært hardt ut over mine tre rhododendron i vinter/vår. Jeg var på nippet til å erklære de døde, men ga de litt tid for å se om det var håp. Heldigvis kommer de tilbake, om enn tydelig svekket. Den største har blitt veldig liten etter bladfelling og beskjæring, men blomstrer flott og har fått mange nye bladrosetter, så jeg tilfører gjødsel og håper at rotsystemet fremdeles er stort og fint slik at neste vår gir oss større planter igjen.
 
 

torsdag 20. juni 2013

Gul daglilje

Nå kommer liljene i hagen. Her er Hemerocallis lilioasphodelus "Gul daglilje";

onsdag 19. juni 2013

Kaprifolen vender tilbake

For å kunne rette opp og male et gjerde måtte vi skjære våre to kaprifoler nesten helt ned i høst. De har begge vokst seg fint opp i løpet av våren, og selv om den ene ikke fått så mange blomster ser begge friske og fine ut, og neste vår regner jeg med at de er tilbake til normalen. Uansett har vi nok blomster i år til å få den fantastiske dufta, noe som gir skikkelig sommerstemning i hagen.


søndag 16. juni 2013

Vakre akeleier

Her er tre som blomstrer nå:
(forresten, hvis noen vet hvordan jeg kan unngå at de trekkes ut i bredden blir jeg glad for å få tips!)



 
 


søndag 2. juni 2013

Nesten ferdig skiferplatt!

I helga har vi gjort en innsats for å få ferdig skiferplatten på vestsida. Her etter at vi har lagt granittstein mot blomsterbedet og fylt på med subbus oppå pukken:
 

Så måtte vi forsøke å få puslespillet til å gå best mulig opp, for deretter å fylle på med subbus mellom hellene:
 
Granittkanstein skal helst støpes fast i betong, men vi har pakket subbusen så godt vi kan på begge sider og håper at det setter seg godt nok:
 
Og da vi avsluttet i dag så det slik ut:
 
Det er meldt masse regn det neste døgnet, så vil tro at det siger godt sammen i løpet av et par dager. Da blir det påfyll med mer subbus, samt jord til plantene i bedet. Det blir herlig å få denne på plass nå før sommeren, her får vi et sted å nyte de siste strålene fra kveldssola.