lørdag 30. juni 2012

Iris Germanica "Black Knight"

Denne fikk jeg bare 5 blomster på i år, tror jeg skal forsøke å dele opp planten til neste år, for rota er stor. Dessverre ble alle blomstene spist i stykker i løpet av to dager av en overivrig vovs, men foreviget ble de.
Iris Germanica "Black Night"

fredag 29. juni 2012

Ny klematis i hus - Clematis "Multi Blue"


Denne klematisen kjøpte jeg i forrige uke for å ha noe å pynte opp med på terrassen. Den har store, flotte blomster, og jeg håper den overlever å stå i potte sommeren gjennom for så å bli satt i bakken til høsten.

torsdag 28. juni 2012

Lupiner

Da vi overtok huset var det ganske mye lupiner i hagen, og jeg har konsekvent fjernet de som har kommet opp slik at det nå i år kun har kommet opp to som blomstrer. De var så utrolig flotte der de sto som kontrast til den gule irisen, så nå skal de få stå til de begynner å visne. Det er kjempefine blomster, så synd at de er så dominerende.

onsdag 27. juni 2012

Iris pseudacorus "Sverdiris"

Denne oppdaget jeg plutselig at sto i blomst. Den har stått litt bortgjemt, men nå som vi har gjort om litt i hagen kommer den mer fram.

tirsdag 26. juni 2012

Ferdig med terrassen

Terrassen vår er ferdig!
Sett fra hagen


sett fra verandadøra

Trenger jeg å si at jeg er fornøyd? Nå begynner den morsomme jobben med å fylle den med blomsterpotter og annet stæsj. Gleder meg til varme sommerkvelder her. :)
(og den litt mer strevsomme jobben med å rydde opp på baksida, men der skal jeg også få lov til å plante litt, fortsettelse følger...)

mandag 25. juni 2012

Framgang på terrassen

Nå er terrassen nesten ferdig! Mangler bare finpussen på de to trappene og to levegger (dere ser stolpene). Uansett kan vi begynne å bruke den nå, og det er kjempeherlig å ha fått tilbake utearealet. Den ble litt mindre enn den forrige, men er fremdeles et sted mellom 50 og 60 kvadrat, så skal ikke klage. Det beste er at den nå er i ett plan, og at vi kan gå rett ut fra stua uten mellomtrinn.


søndag 24. juni 2012

Sommerhagen

Endelig kom det litt varme, og plantene vokser fort! Hagen som så helt tørr og tom ut for en måned siden ser nå slik ut:
Jeg har fremdeles ikke helt oversikt over hva som er ugress og hva som er stauder, så venter spent på å se hva som dukker opp når blomstringa begynner...

Noen vet jeg da heldigvis hva er:

Clematis "Miss Bateman"


Paeonia lactiflora "Sweet 16" 
Akeleiefrøstjerne

lørdag 23. juni 2012

Valp i klatrehortensiaen...

Hvem har hjerte til å hive bort denne hjerteknuseren fra den nyplantede klatrehortensiaen? Jeg har gang på gang flyttet ham, men han ender opp der hver gang han luftes.

tirsdag 19. juni 2012

Terrassebygging

Nå har snekkeren holdt på noen dager, og det begynner å ta form. Først ble det boret hull ned til berg, og det ble satt armeringsgjern og støpt stolpesko før de satte opp bjelkelaget:

Nå har jobben med å legge bordene så vidt kommet igang. Det er kun de fire innerste bordene som er festet.

mandag 18. juni 2012

Nytt familiemedlem i hus

I går kveld kom endelig vårt nye familiemedlem! Mio er en 8 uker gammel flatcoated retriever-hann fra kennel BLACK-FLAT. Han ble hentet i Ålesund i går, og har vært så heldig å få med seg en av brødrene på veien opp. Chivas blir hentet i kveld, men inntil videre ligger begge to fornøyd og sover, etter litt herjing på plena og spising av blomsterknopper i bedene mine...

søndag 17. juni 2012

Bygging av hundegård

Da var hundegården satt opp, og her er resultatet:

Ble veldig fornøyd, den ble ikke så voldsom som jeg fryktet. I tillegg berga jeg alle tre rhododendronene, så fikk det heller gå litt ut over einerskogen min.

Den ser litt skjev og skakk ut på bildet, men bakken er ujevn, så det måtte bli slik. Hundehuset har kommet opp i vater etter at vi tok bildet, og vi vurderer å legge et lag med grus/stein som underlag, tror dette kan være bedre for hunden.

onsdag 13. juni 2012

Klatrehortensia - Hydrangea anomala ssp. petiolaris

Nå som terrassen og leveggene er revet er det vanskelig å se noe annet enn rot og lort, så det blir lite hagevandring denne uka kjenner jeg. Denne klatrehortensiaen derimot planta jeg nå i vår, og den står ved inngangsdøra, så den ser jeg spent på hver dag for å sjekke hvordan den har det! (er litt redd for at den kan få det litt for tørt ved husveggen, så håper den får lange røtter snarest!)

mandag 11. juni 2012

Epleblomstring

Vi planta to epletrær i høst, og jeg hadde ingen forventninger til den store blomstringen i år, men det har kommet masse blomster! Tror trærne er så små at vi bør plukke unna dersom det kommer mye eplekart, men moro er det allikevel.

søndag 10. juni 2012

Riving av terrassen

Da var dagen kommet og vi skulle rive terrassen. I morgen kommer snekkeren, og da er det bare å ha ting klart. Her starter vi arbeidet:

Etter at to voksne og to barn hadde gitt alt de hadde av innsats i løpet av dagen så området slik ut nå i ettermiddag:


Nå har vi rydda unna de siste plankene, isoporen og annet avfall, og det som gjenstår nå må snekkeren ta for oss.

søndag 3. juni 2012

Tomta vår - skisse

Da ble jeg ferdig med en skisse av hele tomta slik den ser ut i dag. Kan være lettere å forstå gårdagens innlegg med denne skissa (klikk på den for å få detaljene større):
Jeg må innrømme at det er mye som mangler på skissa, men tror jeg har fått med de viktigste elementene.

lørdag 2. juni 2012

Ny sitteplass på vestsida

Vi har bestemt oss for å lage en ny sitteplass på vestsida av huset. Bildet under viser vestveggen slik den er i dag. Som dere kanskje kan skimte er det en treplatt her allerede, men den ligger trangt til, i tillegg til at den er i dårlig stand, så nå har vi bestemt oss for å rive og omstrukturere. Tomta på vestsida er nesten utelukkende plen.

Skisse over området slik det er nå:

Har forsøkt å tegne opp hvordan jeg tenker, mottar gjerne forslag til alternativer eller forbedringer! For å forklare litt; skissen har nord oppover. Kaprifolen blir satt ned rett til venstre for kjellervinduet dere ser på bildet. Det jeg er mest redd for med denne løsningen er at det skal bli for åpent, nå har vi svært lite innsyn mot plattingen, og det er veldig lunt der.