tirsdag 28. juni 2011

Fagerbusk - Kolkwitzia amabilis

Nå blomstrer begge fagerbuskene våre, og de er like nydelige som i fjor! Jeg lurte på om de var litt like syrinen i at det ikke er like mye blomster hvert år, men det flommer jo over av blomster på busken. Den er en av mine favoritter, og i høst skal vi flytte unna syrinnaboen som står alt for tett oppi. Denne fortjener litt plass!


mandag 27. juni 2011

HJELP - biller, midd og lus!

Til min store sorg oppdaget jeg plutselig at Hengselja mi var så pjusk. Etter nærmere øyesyn ble det klart hvorfor - her har noen vært og forsynt seg! Det kryr av disse små, sorte billene i treet, og jeg ser at noen av dem har flyttet seg over på noen av de andre plantene også. Hva er dette og hvordan kan jeg bli kvitt dem? Hjelp!!!

Ellers har vi de vanlige lusene på rosene, skal forsøke å spraye de med Grøbarø (grønnsåpe, bakepulver, rødsprit) i dag for å se om det hjelper.



















Og tilslutt - dessverre en returnerende kjenning fra i fjor: Rognspinnmidd:

fredag 24. juni 2011

Peon

I dag regner det slik at jeg måtte finne et bilde tatt for noen dager siden, men peonen er fremdeles like flott der ute (den står i ly under plommetreet). Ønsker alle ei god helg!

torsdag 23. juni 2011

Nå har vi begynt å male hus

Og jeg skjønner allerede at dette kommer til å ta tid... Men - forvandlingen har begynt, og jeg er kjempefornøyd med fargen så langt. Fremdeles litt vanskelig å se hvordan det blir, men mye lettere enn da vi hadde en liten fargeprøve. Det blir veldig mørkt, men med et lag lys singel, lysbeiset platt og en klematis eller en Flammentanz opp langs veggene tror jeg det blir bra.

Nå i dag ser det slik ut:

fredag 17. juni 2011

sommerlukter

Nå lukter det intenst i hagen. Kaprifolen er mest overdøvende, men også syrinene og en liten staude som jeg ikke aner hva heter er med på å bedøve luktesansen når vi kommer ut i hagen.


I tillegg har naboen tydeligvis kastet fiskeavfall eller rekeskall eller noe i matsøpla, for på framsida av huset lukter det død og fordervelse...! Så - jeg holder meg på sørsida! :)

onsdag 15. juni 2011

Når klematisen blomstrer...

Nå blomstrer klematisen, endelig! Eller, det er noen dager siden den begynte, men jeg har ikke hatt tid til å dokumentere det før nå. Ser ekstra godt på den i år, for jeg lurer litt på om jeg er nødt til å flytte den til høsten. Portalen er veldig vaklete, og selja som står ved siden av burde fått litt bedre plass. Men - det kommer til å kreve mye jobb, for da må jeg flytte en levegg og en platt og litt forskjellig annet småplukk i tillegg, så det aner meg at jeg utsetter jobben til våren. Kanskje er det like greit for overlevesmulighetene til klematisen?

tirsdag 7. juni 2011

Deilig forsommer! Etter å ha vært på reisefot i nesten to uker er det herlig å komme hjem og strekke ut beina. Noe av det første jeg gjør er å løpe ut for å se hva som har skjedd i hagen siden sist. Dessverre lite luking som skjer av seg selv, men blomstene vokser og nå begynner det å se veldig så grønt og fint ut.

Iris Germanica "Black Knight":


Og den første rosen har kommet (Louise Odier):

onsdag 1. juni 2011

Flere tulipaner

Fremdeles er det masseblomstring i hagen, og jeg benytter anledningen til å ta med meg sommerfølelsen inn.