fredag 23. juli 2010

tomater på vei

Etter å ha vannet og ventet og vannet og ventet har det endelig kommet tomater på plantene mine! Kjøpte to planter tidlig i vår, og de har etter hvert blitt over to meter høye, men det har ikke vært noen tomater å se. Men - i dag oppdaget jeg plutselig at nå skjer det noe.
Vi reiser på ferie i morgen og skal være borte i nesten to uker, så nå er jeg spent på om mamma klarer å vanne nok til at disse vokser seg store og flotte? De skal få en ekstra porsjon med næring i morgen tidlig før vi drar!

Her er plantene 10.mai - ser de knapt bak den fremste potta! tomatplanter i snø

søndag 18. juli 2010

jorbæra kom, ble tatt bilde av og forsvant...

Vi har én jordbærplante i hagen, og ungene har ventet på de første bærene i flere uker. Nå var de endelig på plass, men... Fem minutter etter at bildet ble tatt var den største bæra halvveis spist, og nå er begge bærene sporløst forsvunnet! Skjønner at neste år må jeg skaffe meg nett om jeg tror jeg skal få bær til ungene...

to ukjente klatrere

Her er nok et ukjent-spørsmål fra meg. Oppdaget plutselig at både clematis og kaprifol har fått selskap av noen andre planter inne blant bladene, noen som ser hva det er? Og kanskje like viktig - kan de fortsatt få være der uten å ta livet av naboen? Her er kaprifolen med ukjente blomster:
Og her er klematisen, det kan vel ikke være den som har fått så store blader som de til venstre, eller?

lørdag 17. juli 2010

ukjent skjønnhet i hagen!

Denne blomstrer så fantastisk akkurat nå, og hverken mamma eller bestemor kunne si meg hvilken busk/tre det er. Jeg synes det ligner på en sjasmin, kan det være det?


hagedam "makeover"

Hagedammen vår har vært ganske kjip, og nå måtte vi bestemme oss for om vi fortsatt skulle ha den. Som et forsøk fjernet jeg en del av rammen rundt og la ned steiner og mose istedet for. Så tømte jeg dammen for vann og stein og skrubbet bort alt av alger og skitt, og i dag har jeg fylt den opp igjen. Syntes med ett at den var mye hyggeligere, så nå får den en ny sjans. I morgen skal jeg ta meg en tur på Plantasjen og se om de har noen vannplanter jeg kan sette ned. Her er dammen før jeg gjorde noe:
Og her er den slik den ser ut nå:

torsdag 15. juli 2010

markjordbær

Nå kommer det endelig jordbær i hagen! Denne markjordbæra vokser i plena, men i en skråning, så der har vi bare klipt litt forsiktig etter at vi så blomstene som kom. Vi har en plante med vanlige jordbær også, den står under en rosebusk av alle ting, men der må vi visst vente noen dager til før det begynner å bli rødt.

onsdag 14. juli 2010

To ukjente liljer

Dagens blomster er to liljer som jeg dessverre ikke vet hva heter. Den gule står sammen med forskjellige lilla blomster og lager kontrast, mens den rød/oransje står mer feilplassert sammen med rosa og lys lilla farger. Flotte er de uansett, og neste år skal jeg ha flere liljer i hagen!

Red: den gule heter Hemerocallis lilioasphodelus "Gul daglilje", og den røde er antagelig "Brannlilje" Lilium bulbiferum

tirsdag 13. juli 2010

Rose med blomster i flere farger?

Denne rosen vokser ved siden av plommetreet, og i dag så jeg at den har fått to hvite blomster midt oppe i havet av rosa roser. Hva betyr dette da? Kan busken være slik, eller har det kommet opp skudd fra annet sted?

mandag 12. juli 2010

ny vedbod i sikte

Nå er endelig arbeidet med ny vedbod igang. Når boden er ferdig skal vi rive den gamle som står ved siden av garasjen, slik får vi en større bod i tillegg til en ekstra parkeringsplass. Gårdsplassen ser slik ut sett fra den andre siden:

tirsdag 6. juli 2010

Rabarbra

Dagens tur i hagen ga 2 liter rabarbrasuppe, herlig! I tillegg fikk jeg 1,2 kilo til fryseren som skal få bli til pai, suppe eller syltetøy (blandet med jordbær) en sen vinterkveld.

Suppe:

600 gram rabarbra
1,5 liter vann
250 gram sukker
1 ts kanel
1 ss potetmel i kaldt vann

Rabarbraen kokes opp med vann, sukker og kanel. Jeg lot den stå og trekke til rabarbraen var mør, og deretter rørte jeg i potetmeljevningen. Kokes raskt opp og settes til avkjøling. Serveres kald med vaniljeis!

mandag 5. juli 2010

En fireåring har gått fritt i hagen (krise!!!)

Dette er resultatet etter at mamma'n hadde glemt å ta inn blomstersaksa nå i formiddag... Nå skulle riktignok Selja tynnes litt på denne sida, men den skulle jo ikke ha kort lugg!